SKŁADNIKI
- 1 jajko,
- 60 g rozpuszczonego smalcu / oleju kokosowego lub masła,
- 100 g mąki migdałowej,
- 20 g kakao,
- 2-3 łyżki słodziku,
- opcjonalnie aromat rumowy,
- ćwierć łyżeczki soli,
MASA
- 250 g tłustego twarogu,
- 70 g rozpuszczonego masła,
- 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
- 70 g wiórków kokosowych,
- 2-3 łyżki słodziku w pudrze,
- 2-3 łyżki soku z cytryny.
POLEWA
- 70 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych deserów znajdziesz w ebookach:

WYKONANIE
- Wszystkie składniki na ciasto łączę do uzyskania miękkiej masy. Przekładam do natłuszczonej oprószonej mąką formy.
- Piekę w air fryer w temp. 160ºC przez ok. 15 minut (najlepiej obserwować).
- Składniki na masę przekładam do misy i blenduję do połączenia. Przekładam na ostudzone ciasto (można wcześniej posmarować kwaśną konfiturą bez cukru lub ułożyć świeże owoce np. maliny, borówki).
- Dekoruję rozpuszczoną gorzką czekoladą. Kroję po zastygnięciu.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (10):
- białko 82 / 8,2 g,
- tłuszcz 270 / 27 g,
- węglowodany 25 / 2,5 g,
- kalorie 2911 / 291 kcal.