SKŁADNIKI
- 125 g sera mozzarella,
- 5 jajek.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić w obniżonej cenie z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w e-bookach oraz pakietach e-booków:
WYKONANIE
- Mozzarellę dzielę na mniejsze kawałki. Dodaję jajka i blenduję do całkowitego rozdrobnienia i połączenia. Ciasto musi być jednolite.
- Smażę na porządnie rozgrzanej patelni. Przed pierwszym naleśnikiem warto rozpuścić odrobinę tłuszczu (np. smalcu lub oleju kokosowego). Jeśli patelnia nie ma nieprzywierającej powłoki warto pomiędzy, kolejnymi naleśnikami lekko natłuścić. Naleśniki są elastyczne i możemy je dowolnie nadziewać.
- Jeśli chcemy, by zachowały elastyczności wystarczy przykryć odwróconym talerzem lub pokrywką i odstawić do lodówki.
Makroskładniki w całości:
- białko 62 g,
- tłuszcz 45 g,
- węglowodany 5,3 g,
- kalorie 675 kcal.