Kategorie
Keto wytrawnie

KETO KAPUŚNIAK ROGRZEWAJĄCA ZUPA NA CHŁODNE DNI

Smaczna i pożywna. Idealna na chłodne dni.

SKŁADNIKI

PULPETY

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto i low carb znajdziesz w eBookach oraz pakietach eBooków:

PAKIET 500

WYKONANIE 

  1. Na patelni podgrzewam masło i smażę pokrojoną cebulę i pora. Do lekko zrumienionych dodaję posiekaną kapustę. Duszę pod przykryciem przez ok. godzinę.
  2. Jeśli kapusta będzie przywierać, dodaję odrobinę rosołu, wywaru lub wody.
  3. Mięso przekładam do miski, dodaję jajka, przeciśnięty czosnek, siemię lniane, przyprawy oraz czosnek i dokładnie mieszam. Z masy lepię kulki/pulpety.
  4. W garnku podgrzewam rosół lub wywar. Gdy zacznie wrzeć dodaję kulki mięsne, ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprowadzam do zagotowania. Zmniejszam ogień, przykrywam i gotuję przez około pół godziny.
  5. Po tym czasie dodaję uduszoną kapustę kiszoną. Mieszam i całość gotuję jeszcze przez ok. 20 minut pod przykryciem.
  6. Na koniec doprawiam do smaku. Podaję z chipsami/skwarkami z boczku.
MAKROSKŁADNIKI w całości / w jednej porcji (6):
  • białko 191 / 32 g
  • tłuszcz 291 / 49 g
  • węglowodany 25 / 4,2 g
  • kalorie 3502 / 584 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *