Kategorie
Keto pieczywo

KETO BOCHENEK KETO CHLEB BEZ NABIAŁU BEZ BABKI JAJOWATEJ

Najprostszy keto bochenek😉 Świetna baza do kombinowania z różnymi dodatkami ziołami, czarnuszką czy makiem.

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. Białka ubijam z solą. Dodaję żółtka i wciąż ubijam. Następnie ocet i rozpuszczony tłuszcz i  miksuję na małych obrotach. Dodaję sypkie składniki i delikatnie łączę. Na koniec ulubione zioła lub przyprawy.
  2. Przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę „góra-dół” początkowo w temp. 180ºC przez 15 minut, potem zmniejszam do 160ºC i kontynuuję pieczenie przez 20-25 minut.
  3. Studzę na kratce. Kroję po całkowity ostudzeniu.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *