Kategorie
Keto wytrawnie

OBŁĘDNA WĄTRÓBKA Z POREM I JABŁKAMI

Absolutnie wyjątkowe rozwiązanie! Proste i bardzo pożywne! Wątróbka w tym wydaniu jest delikatna i zaskakująco orzeźwiająca😉 Polecam!

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Na patelni podgrzewam smalec. Dodaję pokrojony por, mieszam i smażę na średnim ogniu. Gdy tylko zmięknie dodaję pokrojone jabłko oraz czosnek. Mieszam.
  2. Dodaję odrobinę wody. Przykrywam i duszę przez kilka minut.
  3. Następnie dodaję śmietankę. I mieszam dokładnie.
  4. Do gorącego sosu jabłkowo-porowego dodaję wątróbkę pokrojoną w cienkie paski. Mieszam i smażę na średnim ogniu, aż wątróbka straci krwistą barwę.
  5. Dodaję przyprawy, sok i skórkę z cytryny. Zmniejszam ogień i jeszcze prze kilka minut duszę.
  6. Na koniec posypuję natką pietruszki. 

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej porcji (4):

  • białko 100 / 25 g,
  • tłuszcz 94 / 23,5 g,
  • węglowodany 27 / 6,8 g,
  • kalorie 1366 / 342 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *