Kategorie
Keto desery

KRUCHE KETO CIASTKA NA DWA SPOSOBY

Ciasteczka, które zachwycają… szczególnie w upalne dni 😉 W pierwszej wersji przygotowane w stylu RAW (wystarczy schłodzić w zamrażalniku), w drugiej przy użyciu air fryer. Nie wiem, które lepsze. Obie wersje zniknęły błyskawicznie 😍

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki przekładam do misy i łączę. Sprawdzam smak, ewentualnie dodaję słodzik i/lub sok z cytryny.
  2. Ciasto dzielę na dwie części. Lepię płaskie okrągłe ciasteczka układam na dwóch oddzielnych kawałkach papieru do pieczenia.
  3. Połowę ciastek odkładam do zamrażalnika. Po ok. 20 minutach powinny być zastygnięte i gotowe do jedzenia.
  4. Drugą piekę w air fryer w temp. 160ºC przez 6-8 minut. Można upiec także w piekarniku. Najlepiej obserwować (po 6 minutach powinny być rumiane i gotowe do wyjęcia).
  5. Po upieczeniu zostawiam do całkowitego zastygnięcia, ponieważ tuż po upieczeniu ciasteczka są bardzo kruche. 
Makroskładniki w całości / w jednym ciastku (18):
  • białko 19 / 1,1 g,
  • tłuszcz 132 / 7,3 g,
  • węglowodany 9 / 0,5 g, 
  • kalorie 1305 / 73 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *