Kategorie
Keto desery

CIASTKA KOKOSOWE BEZ GLUTENU

CIASTKA KOKOSOWE BEZ GLUTENU

SKŁADNIKI:

  • 200g wiórków kokosowych,
  • 2 białka,
  • 80g masła,
  • 50g słodzidła (u mnie ksylitol)

WYKONANIE:

  1. Masło rozpuszczam w garnku. Dodaję do wiórków, mieszam i odstawiam do wystygnięcia.
  2. Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Na koniec stopniowo dodaję ksylitol, cały czas ubijając pianę.
  3. Ubite białka dodaję do masy z wiórkami i mieszam delikatnie. Łyżką lub łyżeczką układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (wielkość można dopasować do potrzeb).  
  4. Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę w temperaturze 180°C ok. 10-15 min. na złoty kolor. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *