SKŁADNIKI
- 3-4 jajka,
- 200 g sera cheddar,
- ok. 200 g kapusty kiszonej,
- ok. 150 g pieczarek,
- 1 cebula,
- 3-4 łyżki masła,
- pieprz ziołowy, majeranek,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w BESTSELLERZE
WYKONANIE
- Na patelni podgrzewam tłuszcz i smażę pokrojoną cebulę, pieczarki i kapustę. Gdy zaczną rumienić się, zmniejszam ogień i duszę pod przykryciem ok. pół godziny (jeśli jest taka potrzeba dodaję odrobinę wody). Na koniec dodaję przyprawy i mieszam.
- Do jajek dodaję orobinę soli i pieprzu i roztrzepuję. Masę jajeczną przelewam na wcześniej uduszoną kapustę z pieczarkami. Posypuję startym serem i przykrywam. Zostawiam na bardzo małym ogniu, aż masa jajeczna zetnie się, a ser rozpuści. Posypuję szczypiorkiem i możemy podawać 😉
Makroskładniki w całości
- białko 83 g,
- tłuszcz 140 g,
- węglowodany 12 g,
- kalorie 1645 kcal.
Zdjęcie-okładka do przepisu pochodzi z canva.com.