SKŁADNIKI
- 120 g tłustego twarogu,
- 90 g miękkiego masła,
- 30-40 g mąki kokosowej,
- 40 g mąki migdałowej,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 łyżeczki mielonego imbiru,
- ćwierć łyżeczki kardamonu,
- 2 łyżki erytrolu,
- skórka z cytryny,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączę do uzyskania zwartego ciasta. Lepię wałek, który następnie kroję w plastry. Plastry/ciastka układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika, piekę góra-dół w temp. 160ºC przez ok. 15 minut (najlepiej obserwować).
- Upieczone ciastka możemy udekorować rozpuszczoną czekoladą lub złożyć po dwa przekładając/łącząc dowolnym kremem.
Makroskładniki w całości:
- białko 30 g,
- tłuszcz 118 g,
- węglowodany 10 g,
- kalorie 1226 kcal.