SKŁADNIKI
- garść (ok. 30 g) posiekanych migdałów,
- 1-2 łyżki mąki migdałowej,
- 3 łyżki wiórków kokosowych,
- 70 g pasty kokosowej (można spotkać pod nazwą krem, mus lub miąższ kokosowy),
- 1 łyżka oleju kokosowego,
- 2 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów,
- 1 łyżka inuliny,
- opcjonalnie 1 łyżka erytrolu w pudrze,
- szczypta soli.
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- W rondelku na małym ogniu rozpuszczam olej i miąższ kokosowy. Zdejmuję z ognia i dodaję pozostałe składniki i intensywnie mieszam.
- Masę przekładam do silikonowych foremek na muffiny (można użyć jednej podłużnej formy, a po zastygnięciu pokroić).
- Wstawiam do lodówki lub zamrażalnika do całkowitego zastygnięcia.
- Przechowuję w chłodnym miejscu.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (7):
- białko 24 / 3,4 g,
- tłuszcz 118 / 16,9 g, węglowodany 27 / 3,9 g,
- kalorie 1287 / 184 kcal.
W odpowiedzi na “KETO CIASTKA BEZ PIECZENIA BEZ NABIAŁU BEZ CUKRU”
Wyglądają cudnie!