Kategorie
Keto desery

DYNIOWA KONFITURA Z KORZENNO-CYTRUSOWĄ NUTĄ

Absolutnie przepyszna! Można wykorzystać bezpośrednio do deseru albo zawekować.

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:

WYKONANIE

  1. Pokrojoną w kostkę dynię przekładam do garnka, dodaję wodę i smażę na średnim ogniu do miękkości.  Następnie dodaję skórkę startą z wyszorowanych owoców, słodzik i sok z cytryny. Blenduję lub ugniatam tłuczkiem do ziemniaków.
  2. Na koniec dodaję przyprawy i mieszam. Gorącą konfiturę dodaję np. do keto deserów lub  przekładam do słoików.
  3. Jeśli chcemy przedłużyć trwałość możemy dodatkowo pasteryzować. 

Makroskładniki w całości (ok. 600 g):

  • białko 8 g,
  • tłuszcz 12 g,
  • węglowodany 31 g,
  • kalorie 291 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *