SKŁADNIKI
- 250 g mascarpone,
- 2-3 łyżki (lub więcej) soku z cytryny,
- skórka z limonki i połowy cytryny.
- 1-2 łyżki (lub więcej) erytrolu,
- kilka kostek lodu (im więcej tym bardziej wodnisty deser),
- kilka malin,
- opcjonalnie mięta.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Do misy malaksera wrzucam kostki lodu, sok z cytryny, skórkę z limonki i cytryny, mascarpone oraz słodzik i miksuję do uzyskania napuszonej masy.
- Ilość kostek lodu decyduję o konsystencji deseru. Można dodatkowo schłodzić w zamrażalniku i podawać jako lody.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (3):
- białko 9 / 3 g,
- tłuszcz 100 / 33,3 g,
- węglowodany 15 / 5 g,
- kalorie 990 / 330 g.