SKŁADNIKI
- 70 g drobnych wiórków kokosowych plus do obtoczenia,
- 30 miękkiego masła,
- 150 g tłustego twarogu (np. typu włoskiego),
- 1-2 łyżki erytrolu,
- szczypta soli,
- 1-2 łyżki soku z cytryny,
- opcjonalnie skórka z cytryny lub limonki.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączę do uzyskania jednolitej masy.
- Formuję kulki, obtaczam w wiórkach kokosowych.
- Ewentualnie posypuję skórką z limonki.
- Chłodzę w lodówce lub zamrażalniku, aż kulki zastygną.
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (12):
- Białko 23 / 1,9,
- Tłuszcz 98 / 8,2 g,
- Węglowodany 14 / 1,2 g,
- Kalorie 1040 / 87 kcal.