Kategorie
Keto wytrawnie

PASZTET BEZ PIECZENIA

Niezwykle prosty do zrobienia. Zachwyca całą rodzinę. Można kombinować z dodatkami tworząc za każdym razem inny wariant. Bardzo, bardzo polecam 💗

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w tym ebooku:

WYKONANIE

  1. Na patelni smażę pokrojoną słoninę. Dodaję cebulę i czosnek. Gdy tylko lekko zrumienią się dodaję serca. Smażę i mieszam, aż stracą różowy kolor. Dodaję ziele angielskie, liść laurowy, ewentualnie gałązkę rozmarynu i duszę pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut (co jakiś czas mieszam, ewentualnie dodaję odrobinę wody).
  2. Zawartość patelni przekładam do misy lub misy malaksera. Dodaję masło, ser, natkę pietruszki, paprykę i przyprawy i blenduję do uzyskania gładkiej masy. Ewentualnie doprawiam do smaku. 
  3. Przekładam do naczynia silikonowego lub zwykłego wyłożonego papierem do pieczenia i rozprowadzam równomiernie. 
  4. Wstawiam do lodówki lub zamrażalnika. Kroję po całkowitym zastygnięciu.  Przechowuję w lodówce.
MAKROSKŁADNIKI w całości:
  • Białko 96 g,
  • Tłuszcz 146 g,
  • Węglowodany 8 g,
  • Kalorie 1738 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *