Jeśli lubisz podroby jestem przekonana, że ten przepis przypadnie Ci do gustu. A jeśli wciąż masz obawy przed jedzeniem tych delikatnych i wyjątkowych części drobiu koniecznie spróbuj w tym wydaniu.
SKŁADNIKI
- ok. 700 g żołądków drobiowych,
- włoszczyzna do wywaru,
- ok. 800 ml wody,
- 2-3 łyżki smalcu / masła,
- 1 papryczka chili,
- 1 czerwona papryka,
- 1 cebula szalotka,
- 3-4 posiekane ząbki czosnku,
- 2-3 łyżki przecieru pomidorowego,
- opcjonalnie 0,5-1 łyżeczka pasty chili,
- świeżo mielona kolendra,
- opcjonalnie 1-2 łyżki masła,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Żołądki i włoszczyznę zalewam wodą i gotuję, aż zmiękną. Odstawiam do lekkiego ostudzenia.
- Na obszernej patelni podgrzewam tłuszcz i smażę pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę chili i zwykłą. Smażę przez kilka chwil.
- W tym czasie ugotowane żołądki kroję w cienkie paski. Następnie dodaję do warzyw. Mieszam i smażę jeszcze przez kilka chwil.
- Na koniec dodaję wywar z gotowania żołądków oraz przecier pomidorowy. Doprowadzam do zagotowania. Przykrywam i duszę na średnim ogniu jeszcze przez kilka minut.
- Na koniec doprawiam solą, pieprzem. Ewentualnie dodaję jeszcze pastę chili i masło.
W odpowiedzi na “KETO GULASZ, KTÓRY POKOCHASZ”
Dlaczego nie podajecie wartości ładunku glikemicznego ŁG potraw?