Kategorie
Keto desery

PIECZONE OPONKI PĄCZKI Z DZIURKĄ LOW CARB LCHF

Obłędne, proste do zrobienia😊 Kuszą zaraz po upieczeniu. A z kremowym lukrem to absolutne szaleństwo!

SKŁADNIKI

oraz 

LUKIER

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

 

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki miksuję do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiam na ok. 10 minut.
  2. Silikonową formę na donuty solidnie natłuszczam masłem lub smalcem. Porcje ciasta przekładam do wgłębień w formie. Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę w temp. 160-170°C przez ok. 30 minut.
  3. Wszystkie składniki na lukier podgrzewam na małym ogniu. Oponki smaruję jeszcze ciepłym lukrem. Chłodzę przed podaniem. 
Makroskładniki w całości bez lukru / w jednej porcji (12):
  • białko 40 / 3,3 g,
  • tłuszcz 132 / 11 g,
  • węglowodany 37 / 3,1 g,
  • kalorie 1555 / 130 kcal.
Makroskładniki w całości z lukrem / w jednej porcji (12):
  • białko 45 / 3,8 g,
  • tłuszcz 203 / 17 g,
  • węglowodany 53 / 4,4 g,
  • kalorie 2268 / 189 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *