Kategorie
Keto desery

BATONY TWAROGOWE Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI NAJLEPSZE FAT BOMBS

Absolutny hit jeśli chodzi o keto batony. W środku delikatne, na zewnątrz chrupiące, lekko słodkie i do zrobienia ze składników, które z pewnością masz w domu 😊

SKŁADNIKI

POLEWA

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Miskę stawiam na garnku z gotującą wodą. Do miski wrzucam połamaną czekoladę i masło. Podgrzewam i mieszam do rozpuszczenia. Odstawiam, żeby czekolada ostygła, ale wciąż pozostała płynna. Na tym etapie możemy do czekolady dodać słodzik, jeśli chcemy, aby deser był bardziej słodki.
  2. Do rozpuszczonej i ostudzonej czekolady dodaję gładki twaróg sernikowy. I mieszam energicznie. Na koniec dodaję rozpuszczoną żelatynę i mieszam.
  3. Masę przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia i odstawiam do lodówki lub zamrażalnika, żeby zastygła.
  4. Następnie kroję na 8 porcji.
  5. Polewę przygotowuję rozpuszczając podobnie jak wcześniej czekoladę dodając masło i masło orzechowe.
  6. Pokrojone batony zanurzam w ostudzonej polewie i posypuję posiekanymi orzechami/migdałami.
  7. Chłodzę jeszcze przez kilkanaście minut, żeby polewa zastygła. To jest naprawdę pyszne! 

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej porcji (8):

  • Białko 58 / 7,3 g,
  • Tłuszcz 220 / 28 g,
  • Węglowodany 43 / 5,4 g,
  • Kalorie 2414 / 302 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *