Kategorie
Keto pieczywo

PUCHATY KETO CHLEB BEZ BABKI JAJOWATEJ I MĄKI KOKOSOWEJ

Lekki chlebek do zrobienia w kilka minut.

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Wszystkie sypkie składniki oraz żółtka i wodę mieszam do połączenia.
  2. W odrębnej misce ubijam białka na sztywną pianę. 
  3. Następnie dodaję do wcześniej przygotowanej masy z żółtkami, najlepiej w 2-3 partiach i mieszam powoli (ręcznie lub mikserem na małych obrotach).
  4. Przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. 
  5. Piekę w nagrzanym piekarniku w temp. 150-160ºC przez ok. 45-50 minut. Po upieczeniu można zostawić na kilka minut w wyłączonym piekarniku i dopiero wyjąć.
  6. Chleb studzę na kratce. Kroję po całkowitym ostudzeniu. 

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej kromce (16):

  • białko 87/ 5,4 g
  • tłuszcz 89/ 5,6 g
  • węglowodany  31/ 1,9 g
  • energia 1287 / 80 kcal

*przyjmując, że mąka z ciecierzycy ma 58 g węglowodanów, różne firmy podają różne ilości (od 40 do 60 g)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *