Kategorie
Keto desery Keto wytrawnie

KEFIROWE CIASTO Z JABŁKAMI LOW CARB, OBŁĘDNE CIASTO BEZ CUKRU

Przepyszne ciasto w stylu low carb. Znika tak szybko, że nie zdążyłam nawet udekorować chociażby słodzikiem😉Polecam bardzo!

SKŁADNIKI:

*składniki w temperaturze pokojowej! 

WYKONANIE:

  1. Zaczynam od ubicia białek ze szczyptą soli.
  2. W oddzielnej misce łączę pozostałe składniki poza jabłkami. Następnie dodaję pianę z białek i delikatnie łączę. Na koniec dodaję pokrojone jabłka.
  3. Ciasto przekładam do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku przez ok. 30 minut w temp. 170ºC („góra-dół”) do tzw. suchego patyczka. 

MAKROSKŁADNIKI

– w całości / w jednej porcji (16):

  • Białko 35 / 2,2 g,
  • Tłuszcz 80 / 5 g,
  • Węglowodany 38 / 2,4 g,
  • Kalorie 1035 / 65 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *