
SKŁADNIKI:
- 200 g (1 opakowanie) serka wiejskiego ziarnistego,
- 4 jajka,
- 15 g rozpuszczonego masła,
- 20-30 g erytrytolu,
- 25 g mąki kokosowej,
- 15 g łupiny babki jajowatej,
- 10 g mielonego siemienia lnianego,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżka startej skórki z cytryny.
WYKONANIE:
Łączę mokre składniki. Dodaję suche i dokładnie mieszam. Na koniec drobno pokrojony rabarbar. Ciasto przekładam do foremek na muffiny i piekę w temperaturze 160-170°C aż się zrumienią (ok. 30-35 minut).
Makro w całości:
- tłuszcz: ok. 50 g
- białko: ok. 47 g
- węglowodany: ok. 8 g
- kcal ok. 702
Makro w jednej muffinie (było 8 sztuk):
- tłuszcz: ok. 6,3 g
- białko: ok. 5,9 g
- węglowodany: ok. 1 g
- kcal ok. 88