Kategorie
Keto desery

KETO MUFFINY Z RABARBAREM

SKŁADNIKI:

  • 200 g (1 opakowanie) serka wiejskiego ziarnistego,
  • 4 jajka,
  • 15 g rozpuszczonego masła,
  • 20-30 g erytrytolu,
  • 25 g mąki kokosowej,
  • 15 g łupiny babki jajowatej,
  • 10 g mielonego siemienia lnianego,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka startej skórki z cytryny.

WYKONANIE:

Łączę mokre składniki. Dodaję suche i dokładnie mieszam. Na koniec drobno pokrojony rabarbar. Ciasto przekładam do foremek na muffiny i piekę w temperaturze 160-170°C aż się zrumienią (ok. 30-35 minut).

Makro w całości:

  • tłuszcz: ok. 50 g
  • białko: ok. 47 g
  • węglowodany: ok. 8 g
  • kcal ok. 702

Makro w jednej muffinie (było 8 sztuk):

  • tłuszcz: ok. 6,3 g
  • białko: ok. 5,9 g
  • węglowodany: ok. 1 g
  • kcal ok. 88

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *