Kategorie
Dania obiadowe

| KARKÓWKA PIECZONA Z CUKINIĄ – PYSZNY I SZYBKI OBIAD

Co tu dużo mówić, to jest pyszne. Proste i pyszne!!!!

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

 

WYKONANIE

  1. Mięso dzielę na plastry. Każdy lekko rozbijam albo nakłuwam widelcem.
  2. Solę z każdej strony i posypuję pieprzem. Odstawiam na godzinę.
  3. Następnie w naczyniu z pokrywą układam na przemian mięso, plastry cukinii i cebuli.
  4. Polewam przecierem pomidorowym połączonym z przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
  5. Na wierzch rozsypuję  skrawki masła.
  6. Przykrywam i wstawiam do nagrzanego piekarnika i przez 10 minut piekę w temperaturze 200°C potem zmniejszam do 160°C i piekę przez ok. godzinę. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *