SKŁADNIKI:
- 260 g majonezu,
- 4 jajka,
- 60 g mąki kokosowej,
- 30 g mielonego siemienia lnianego,
- 30 g łupiny babki jajowatej,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli.
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki łączę do uzyskania jednolitej masy. Odstawiam na ok. 10 minut.
- Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160-170C przez ok. 50-60 minut.
- Studzę na kratce.
Makro w całości:
- tłuszcz: ok. 238,2 g
- białko: ok. 46 g
- węglowodany: ok. 15 g
Makro w jednej kromce (podzieliłam na 20):
- tłuszcz: ok. 12 g
- białko: ok. 2,3 g węglowodany: ok. 0,8 g