SKŁADNIKI
- 2 jajka,
- 100 g tłustego twarogu,
- 10 g budyniu w proszku (waniliowego lub śmietankowego),
- łyżka masła do smażenia (może być masło sklarowane).
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Na patelni rozpuszczam masło. Wszystkie składniki na omlet blenduję i wylewam na rozgrzaną patelnię.
- Smażę na małym ogniu pod przykryciem, gdy wierzch będzie ścięty odwracam na kilka minut na drugą stronę. Z tej porcji ciasta możemy usmażyć także dwa, trzy mniejsze placki.
- Podaję bez dodatków lub lekko oprószony słodzikiem albo z odrobiną owoców.
Makroskładniki w całości
- tłuszcz ok. 27,2 g
- białko ok. 29,6 g
- węglowodany: ok. 13,4 g
- ok. 416 kcal