SKŁADNIKI na 6-7 bułek:
- 40 g łupiny babki jajowatej,
- 15 g mielonego siemienia lnianego,
- 25 g mąki kokosowej,
- 5 jajek,
- 240 g mleka kokosowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 0,5 łyżeczki soli.
WYKONANIE:
Wszystkie składniki miksuję i odstawiam na 15 minut.
Z ciasta formuję 7 kulek. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku, najpierw z termoobiegiem 15-20 min. w temp. 170-180°C, a następnie „góra-dół” 15-20 minut w temp. 160-170°C. Studzę na kratce.
Smacznego!
Makro w jednej bułce:
- tłuszcz ok. 7,1 g
- białko ok. 7 g
- węglowodany: ok. 2,2 g
- ok. 111,4 kcal