SKŁADNIKI
- 4 białka jaj,
- 1,5-2 łyżki erytrolu,
- 40 g drobnych wiórków kokosowych,
- 10 g mąki bambusowej lub budyniu waniliowego / śmietankowego bez cukru,
- 10 g mąki migdałowej,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 g rozpuszczonego, ostudzonego masła,
- odrobina wanilii lub aromat waniliowy / śmietankowy,
- szczypta soli.
Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w ebookach:
WYKONANIE
- Białka ze szczyptą soli ubijam na sztywną pianę. Następnie powoli dodaję sypkie składniki i delikatnie łączę. Na koniec rozpuszczone ostudzone masło. Mieszam powoli.
- Ciasto przekładam do foremek na muffiny. Piekę góra-dół w temp. 160-170°C przez ok. 20 minut.