Przygotowane w ten sposób mięso jest soczyste i miękkie.
SKŁADNIKI
- 1 brokuł ugotowany al dente,
- ok. 600 g piersi z indyka lub kurczaka,
- ok. 100 g schłodzonego masła,
- 100-150 g żółtego sera,
- 150 g sera feta,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:
WYKONANIE
- Mięso kroję w plastry i posypuję z każdej strony solą. Dno naczynia do pieczenia posypuję skrawkami masła. Układam plastry mięsa. Następnie posiekany czosnek, kawałki brokuła, skrawki masła oraz starty ser i pokruszoną fetę. Naczynie przykrywam i wstawiam do nagrzanego piekarnika.
- Piekę góra-dół 15-20 minut w temp. 180ºC, następnie bez przykrycia 10-15 minut w temp.170ºC.