SKŁADNIKI
- ok. 300 ml gorącej wody,
- 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła klarowanego,
- 1-1,5 łyżki kawy,
- kilka goździków,
- szczypta przyprawy do piernika,
- szczypta cynamonu,
- kawałek świeżego imbiru,
- 1 łyżeczka kakao.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- W garnuszku rozpuszczam tłuszcz dodaję starty imbir i goździki. Podgrzewam i mieszam, żeby nie przypalić.
- Po chwili wsypuję cynamon i przyprawę korzenną do piernika. Mieszam. Dodaję wodę i doprowadzam do zagotowania. Następnie wsypuję kawę, mieszam i czekam, aż całość zagotuje się. Gotuję 5-6 minut.
- Na koniec dodaję kakao. Po chwili zdejmuję z ognia i przelewam przez sito. Przed podaniem możemy dodatkowo zmiksować spieniaczem do mleka.