Kategorie
Keto desery

BATONY Z KORZENNĄ NUTĄ | LOW CARB | KETO

Batony, które zyskały duże uznanie moich bliskich, a nie jest to proste, bo każdy ma swoje ulubione i nietypowe smaki 😉

SKŁADNIKI 

*można użyć odtłuszczonej lub wykorzystać drobno zmielone np. w malakserze migdały

Podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:

WYKONANIE 

  1. Wszystkie składniki łączę do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przekładam do podłużnej formy do pieczenia (u mnie silikonowa “keksówka”). 
  2. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę “góra-dół” w temp. 170⁰C przez 10-15 minut (do lekkiego zrumienienia). 
  3. Po ostudzeniu, ciasto wyjmuję z formy i odwracam do góry spodem. Smaruję powidłami śliwkowymi, kroję na dowolnej wielkości kawałki i polewam rozpuszczoną czekoladą. Wstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy. 
Makroskładniki w całości / w jednym batonie (8): 
  • białko 37 / 4,6 g, 
  • tłuszcz 130 / 16,3 g, 
  • węglowodany 30 / 3,8 g, 
  • kalorie 1472 / 184 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *