Kategorie
Keto wytrawnie

PROSTY OBIAD NA LATO RYBA W WARZYWACH

Szybkie rozwi膮zanie do zrobienia w kilkana艣cie minut 馃挅

SK艁ADNIKI

  • ok. 400 g filet贸w z ryby bez sk贸ry np. mintaj, dorsz, halibut (zamro偶on膮 ryb臋 wcze艣niej rozmra偶am),
  • 1 niedu偶y por,
  • 1-2 marchewki,
  • p贸艂 selera,
  • p贸艂 cukinii (lub jedna niedu偶a),
  • 膰wier膰 kapusty peki艅skiej,
  • 1 艂y偶ka oleju kokosowego,
  • 2 艂y偶ki mas艂a plus kilka skrawk贸w do posypania ryby,
  • koperek,
  • opcjonalnie odrobina soku i sk贸rki z cytryny,
  • s贸l聽i聽pieprz.

*聽podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Wi臋cej prostych pomys艂贸w na diecie keto znajdziesz w ebooku:

WYKONANIE

  1. Je艣li ryba by艂a mro偶ona rozmra偶am. Dziel臋 na mniejsze kawa艂ki i posypuj臋 sol膮, pieprzem i odstawiam.聽
  2. Na patelni podgrzewam t艂uszcz.聽
  3. Dodaj臋 pokrojone warzywa, zaczynaj膮c od pora. Kolejno dodaj臋 reszt臋 pokrojonych w s艂upki warzyw, na koniec delikatniejsze cz臋艣ci kapusty peki艅skiej. Delikatnie opr贸szam sol膮 i sma偶臋, a偶 warzywa odrobin臋 strac膮 j臋drno艣膰.
  4. Uk艂adam wcze艣niej przygotowane kawa艂ki ryby. Posypuj臋 skrawkami mas艂a. Zmniejszam ogie艅, przykrywam i dusz臋 przez kilka minut.聽
  5. Nast臋pnie odwracam ryb臋 i kontunuuj臋 duszenie jeszcze przez kilka minut. Ryba musi rozpada膰 si臋 pod naciskiem widelca.聽
  6. Przed podaniem mo偶na skropi膰 sokiem z cytryny. Posypuj臋 koperkiem i cienko pokrojonym porem.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *