SKŁADNIKI
- 2 opakowania sera burrata (250 g),
- dwie garście sałaty lodowej,
- opcjonalnie kilka liści cykorii,
- 50 g orzechów pekan,
- 1-2 łyżki oliwy,
- 50 g sera parmezan (startego na drobnych oczkach),
- duża garść liści bazylii,
- 1-2 ząbki czosnku,
- kilka pomidorów koktajlowych lub papryczkowych,
- ewentualnie odrobina soku z cytryny,
- sól.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:
WYKONANIE
- Zaczynam od przygotowania pesto. Orzechy, bazylię, oliwę, czosnek i ser blednuję do uzyskania gładkiej masy.
- Na talerzu układam porwaną sałatę. Następnie poszarpaną burratę oraz przekrojone na pół pomidory.
- Polewam wcześniej przygotowanym pesto, które znakomicie łączy się z ciągnącym wnętrzem burraty.
Makroskładniki w całości:
- białko 55 g,
- tłuszcz 130 g,
- węglowodany 16 g,
- kalorie 1439 kcal.