SKŁADNIKI
- 200 g serka wiejskiego naturalnego,
- 20-30 g miąższu z kokosowego,
- 30 g płatków migdałowych,
- opcjonalnie aromat migdałowy,
- 10 g mielonego erytrolu,
- sok z cytryny,
- szczypta soli,
- do posypania kakao, gorzka czekolada lub lekko prażone płatki migdałowe.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Serek wiejski, miąższ kokosowy, płatki migdałowe, sok z cytryny oraz słodzik blenduję do uzyskania jednolitej masy.
- Masę przekładam do naczynia, przykrywam i chłodzę w zamrażalniku przez ok. godzinę. Po tym czasie konsystencja jest wciąż kremowa, jeśli wydłużymy czas uzyskamy bardziej zwartą masę.
- Przekładam do pucharków, dekoruję lekko prażonymi płatkami migdałowymi, kakao lub gorzką czekoladą
Makroskładniki w całości:
- białko 29 g,
- tłuszcz 26 g,
- węglowodany 9 g,
- kalorie 385 kcal.