Kategorie
Keto pieczywo

KETO CHLEBEK Z BOCZKIEM I SEREM

Prosty pomysł na ciepło jak również jako rozwiązanie poza domem 😉 Znakomicie smakuje np. z sosem czosnkowym lub sałatką.

SKŁADNIKI 

Nadzienie

  • 100 g boczku wędzonego w plasterkach, 
  • 150 g sera żółtego w plastrach (u mnie gouda).

Na wierzch 

  • opcjonalnie ulubione zioła, sezam,
  • odrobina oliwy. 

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej pomysłów na keto pieczywo znajdziesz w tym eBooku:

WYKONANIE

  1. Składniki na ciasto łączę do uzyskania plastycznego ciasta. Rozwałkowuję/rozcieram pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia. 
  2. Przekładam do zamrażalnika (na ok. pół godziny). Dzięki schłodzeniu bez problemu odkleimy papier od ciasta.
  3. Zdejmuję wierzchnią warstwę papieru. Układam boczek i ser.
  4. Boki ciasto składam na Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki lekko spłaszczam i nadaję im ładny kształt. 
  5. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę „góra-dół” w temp. 160-170°C przez ok. 25 minut. 
  6. Można podawać na ciepło i na zimno. 

MAKROSKŁADNIKI

w całości / w jednej kromce (10):

  • białko 85 / 8,5 g,
  • tłuszcz 157 / 15,7 g, 
  • węglowodany 8 / 0,8 g,
  • kalorie 1830 / 183 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *