Kategorie
Keto wytrawnie

SZYBKA ZUPA KOPERKOWA Z JAJKIEM

Szybka zupa idealna jako letni, wakacyjny obiad dla całej rodziny. Oczywiście w stylu low carb 😉

SKŁADNIKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

Więcej prostych pomysłów na diecie keto znajdziesz w ebooku:

WYKONANIE

  1. W głębokim garnku układam podzielonego na mniejsze części kalafiora. Dodaję także łodygi i liście. Zalewam rosołem lub wywarem. Doprowadzam do zagotowania, przykrywam i gotuję na mniejszym ogniu, aż kalafior lekko zmięknie.
  2. Zdejmuję z ognia. Dodaję fetę i blenduję do uzyskania zupy krem.  Dodaję przeciśnięty czosnek, masło i przyprawy. Jeszcze przez chwilę podgrzewam na małym ogniu. Na koniec dodaję posiekany koperek.
  3. Podaję z jajkiem podzielonym na ćwiartki. 
Makroskładniki w całości / w jednej porcji (4): 
  • Białko 112 / 28 g, 
  • Tłuszcz 132 / 33 g, 
  • Węglowodany 32 / 8 g, 
  • Kalorie 1778 / 444,5 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *