SKŁADNIKI
- 100 g drobnych wiórków kokosowych,
- 40 g miękkiego masła,
- 2 żółtka,
- 1 jajko,
- 2-3 łyżki słodziku,
- wanilia,
- skórka z limonki,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Wszystkie składniki łączę do uzyskania jednolitego ciastka.
- Lepię kulki. Układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskam, żeby powstały okrągłe płaskie placuszki.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp. 170C przez ok. 15 minut (najlepiej obserwować).
- Można udekorować rozpuszczoną czekoladą.
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI:
- białko 20 g,
- tłuszcz 116 g,
- węglowodany 13 g,
- kalorie 1190 kcal.