SKŁADNIKI
- 1 cytrynowa galaretka bez cukru,
- 1 truskawkowa galaretka bez cukru,
- po 2 płaskie łyżki erytrolu do każdej z galaretek.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
Więcej prostych keto deserów znajdziesz w tym ebooku:
WYKONANIE
- Zaczynam od przygotowania dwóch galaretek bez cukru. Każdą z nich rozpuszczam w dużych miskach w 300 ml gorącej wody (dodając po 2 łyżki słodziku). Mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Odstawiam do ostudzenia.
- Zimną, ale wciąż płynną galaretę miksuję na najwyższych obrotach do powstania pianki. Jeśli galareta zacznie tężeć pianka będzie mniej spektakularna.
- Galaretową piankę przelewam do pucharków lub tortownicy i odstawiam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Makroskładniki w całości:
- białko 24 g,
- tłuszcz 0 g,
- węglowodany 0,5 g,
- kalorie 96 kcal.