Kategorie
Keto desery

KETO BABECZKI WIELKANOCNE

Niezawodne, proste i bardzo smaczne! Polecam! <3

 SKŁADNIKI 

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Łączę mokre składniki. Dodaję suche i dokładnie mieszam.
  2. Ciasto przekładam do foremek na muffiny (u mnie 4 sztuki). Piekę w temperaturze 170°C aż się zrumienią (ok. 20-25 minut).

NAJPROSTSZA MASA Z LEMON CURD

Łączę łyżką lub blenduję na gładką masę.

 

ORZEŹWIAJĄCA MASA Z BAZYLIĄ

  • 125 g mascarpone,
  • 50 g śmietanki 30 %,
  • 1 łyżka słodziku opcjonalnie,
  • solidna garść świeżej bazylii,
  • 1-2  łyżki keto lemon curd.

Najpierw blenduję bazylię ze śmietaną, następnie dodaję pozostałe składniki i blenduję  na gładką masę.

 

PRZYGOTOWANIE BABECZEK

  1. Muffiny kroję w ten sposób, że z każdej ścinam czubek. Ścięte kawałki zamieniam w okruchy, które potem służą jako posypka na ciastku.
  2. Na każdej babeczce układam po dwie łyżki masy, posypuję okruszkami i gotowe. 
  3. Pozostałą masę przekładam do pucharków. Posypuję okruszkami i zajadam 😉 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *