SKŁADNIKI
- 3 jajka,
- 1-2 łyżki erytrolu,
- 300 g tłustego twarogu (może być także owczy lub kozi),
- 30 g rozpuszczonego masła (może być klarowane)
- 20 g mąki kokosowej,
- 10 g mąki bambusowej,
- opcjonalnie skórka z cytryny,
- wanilia lub aromat śmietankowy/ waniliowy/ cytrynowy.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki umieszczam w misie malaksera i mikusję do uzyskania jednolitej napuszonej masy. Przekładam do formy na donuty/oponki (najlepiej natłuszczonej masłem) i wstawiam do nagrzanego piekarnika.
- Piekę przez ok. 20-30 minut w temp. 170°C (trzeba obserwować).
- Po całkowitym ostudzeniu można dowolnie dekorować.
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednej oponce (12):
- Białko ok. 67 / 5,6 g,
- Tłuszcz ok. 73 / 6,1 g,
- Węglowodany ok. 13 / 1,1 g,
- Kalorie 991 / 83 kcal