SKŁADNIKI
- 4 jajka,
- 150 g dyni Hokkaido startej na dużych oczkach,
- 60 g mąki kokosowej,
- 40 g rozpuszczonego smalcu, masła lub oleju kokosowego (użyłam smalcu gęsiego),
- 50 g gorącej wody,
- 80 g sera Gorgonzola,
- 1 łyżka octu jabłkowego* lub soku z cytryny,
- przyprawy: ostra papryka, gałka muszkatołowa, pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi i czarnuszka,
- 1 niepełna łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli (lub mniej, jeśli wolimy wersję bardziej słodką).
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki miksuję.
- Masę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp. 170ºC przez 25-30 minut.
- Po upieczeniu kroję dowolnej wielkości kromki.
MAKROSKŁADNIKI w całości
- Białko 46 g,
- Tłuszcz 112 g,
- Węglowodany 13 g,
- Kalorie 1262 kcal.