Kategorie
Keto wytrawnie

JAK ZROBIĆ KETO ŁAZANKI

Kolejna keto propozycja na Wigilię. Szybka, prosta i smaczna!

SKŁADNIKI

KLUSKI

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Na patelni podgrzewam tłuszcz i smażę pokrojoną cebulę. Gdy się zarumieni dodaję pokrojone pieczarki. Następnie, gdy odparują dodaję posiekaną kapustę.
  2. Smażę przez kilka chwil. Dodaję odrobinę wody i duszę pod przykryciem, aż kapusta zmięknie.
  3. Składniki na kluski blenduję.Masę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmarowuję cienko, tak żeby powstał cienki placek.
  4. Piekę w nagrzanym piekarniku w temp. 150ºC przez ok. 10-15 minut (aż masa zastygnie). Po upieczeniu składam na pół i kroję tak jak klasyczne łazanki. 
  5. Zawartość patelni doprawiam do smaku. Dodaję pokrojone łazanki, podgrzewam wszystko razem i podaję.

MAKROSKŁADNIKI w całości

  • Białko 31 g 
  • Tłuszcz 69 g 
  • Węglowodany 18 g 
  • Kalorie 819 kcal. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *