Kategorie
Dania obiadowe

| SZYBKA ZAPIEKANKA Z MIĘSA ROSOŁOWEGO

Dziś kolejny szybki sposób na mięso z rosołu. Zapiekanka świetnie sprawdza się na ciepło i na zimno. Polecam 😍

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. Na patelni podgrzewam tłuszcz. Smażę pokrojoną cebulę, gdy się zarumieni dodaję grubo pokrojone pieczarki, gdy odparują dodaję rozdrobnione mięso.
  2. Jajka roztrzepuję z przyprawami. Dodaję starty na dużych oczkach ser. Mieszam. Przelewam na patelnię i wstawiam do nagrzanego piekarnika.
  3. Jeśli patelnia nie nadaje się do pieczenia w piekarniku, całość przekładam do naczynia np. żaroodpornego.
  4. Piekę przez ok. 15 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 170⁰C (aż masa całkowicie zetnie się).

MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI

  • białko 135 g,
  • tłuszcz 140 g,
  • węglowodany 13 g,
  • kalorie 1835 kcal. 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *