SKŁADNIKI
- 3 jajka*,
- 120 g serka kanapkowego (np. Twój smak, Almette)*,
- 25 g mąki łubinowej,
- 10-15 g kakao,
- 10 g przyprawy korzennej,
- 25 g rozpuszczonego, ostudzonego masła/oleju kokosowego,
- 2-3 łyżki erytrolu,
- 1 łyżka octu jabłkowego,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 g gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki na ciasto łączę do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaję kawałki czekolady i mieszam. Ciasto przekładam do foremek na muffiny, u mnie 9 porcji. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w temp. 150-160⁰C przez ok. 30 minut.
- Ostudzone polewam rozpuszczoną czekoladą.
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednej porcji (9) (bez polewy):
- Białko 46 / 5,1 g,
- Tłuszcz 90 / 10 g,
- Węglowodany 26 / 2,9 g,
- Kalorie 1134 / 126 kcal.