SK艁ADNIKI
- 3 jajka*,
- 120 g serka kanapkowego (np. Tw贸j smak, Almette)*,
- 25 g m膮ki 艂ubinowej,
- 10-15 g kakao,
- 10 g przyprawy korzennej,
- 25 g rozpuszczonego, ostudzonego mas艂a/oleju kokosowego,
- 2-3 艂y偶ki erytrolu,
- 1 艂y偶ka octu jab艂kowego,
- p贸艂 艂y偶eczki proszku do pieczenia,
- 50 g gorzkiej czekolady.
* podlinkowane (pogrubione) produkty mo偶esz kupi膰 taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie sk艂adniki na ciasto 艂膮cz臋 do uzyskania jednolitej masy.
- Dodaj臋 kawa艂ki czekolady i mieszam. Ciasto przek艂adam do foremek na muffiny, u mnie 9 porcji. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piek臋 w temp. 150-160鈦癈 przez ok. 30 minut.
- Ostudzone polewam rozpuszczon膮 czekolad膮.
MAKROSK艁ADNIKI
w ca艂o艣ci / w jednej porcji (9) (bez polewy):
- Bia艂ko 46 / 5,1 g,
- T艂uszcz 90 / 10 g,
- W臋glowodany 26 / 2,9 g,
- Kalorie 1134 / 126 kcal.