SKŁADNIKI:
- 130 g łuskanych pistacji (mogą być prażone),
- 3-4 łyżki śmietanki/kremu kokosowego lub mascarpone,
- 1-2 łyżki oleju mct lub rozpuszczonego kokosowego,
- 2-3 łyżki erytrolu,
- opcjonalnie odrobina wanilii,
- 1-2 łyżki soku z cytryny,
- szczypta soli.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- Pistacje zalewam ciepłą przegotowaną wodą i odstawiam na godzinę (aż ostygną).
- Po tym czasie odcedzam. Umieszczam w misie malaksera. Dodaję krem kokosowy, olej mct, erytrytol, sok z cytryny i wanilię.
- Blenduję do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Świetnie smakuje z jagodą kamczacką lub jako dodatek do keto deserów.
MAKROSKŁADNIKI:
W całości – białko 33 g, tłuszcz 95 g, węglowodany 31 g, kalorie 1122 kcal.