SKŁADNIKI:
- ok. 400-450 g mięsa z rosołu,
- 3 jajka,
- 1 nieduża cebula,
- 1-2 ząbki czosnku,
- ok. 80 g sera cheddar,
- garść natki pietruszki,
- pieprz ziołowy,
- ostra papryka,
- sól, pieprz,
- tłuszcz do smażenia (u mnie smalec gęsi lub masło sklarowane).
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- W misie malaksera umieszczam mięso, jajka, cebulę, czosnek, pokruszony ser cheddar oraz przyprawy. Rozdrabniam do uzyskania jednolitej masy. Doprawiam do smaku.
- Z masy można ręcznie formować kotlety lub po prostu nabierać łyżką.
- Na patelni podgrzewam tłuszcz i smażę kotlety z obu stron na złoty kolor.
MAKROSKŁADNIKI W CAŁOŚCI:
Białko 74 g, Tłuszcz 165 g, Węglowodany 5 g, Kalorie 1782 kcal.