Kategorie
Keto desery Keto wytrawnie

NAJLEPSZE KETO BROWNIE

Proste, aromatyczne i smakuję całej rodzinie. Polecam!!

 

SKŁADNIKI NA CIASTO

POLEWA

  • 70 g mascarpone,
  • 70 g rozpuszczonego letniego masła,
  • 20-30 g kakao,
  • 2 łyżki erytrolu,
  • aromat rumowy.

* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Wszystkie składniki na ciasto poza białkami miksuję do uzyskania jednolitej masy.
  2. Białka ubijam na sztywną pianę.
  3. Dodaję do wcześniej przygotowanej masy, delikatnie mieszając lub miksując.
  4. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę przez ok. 30 minut w temp. 170-180ºC (do suchego patyczka).
  5. Po wyjęciu ciasta z piekarnika przygotowuję polewę: do rozpuszczonego masła dodaję pozostałe składniki i blenduję do uzyskania gładkiej polewy. Polewam jeszcze letnie ciasto, dzięki temu wchłonie ono polewę i będzie bardziej wilgotne.
  6. Gotowe ciasto odstawiam w chłodne miejsce do schłodzenia.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *