Kategorie
Keto wytrawnie

KETO ZUPA SZPINAKOWA POŻYWNA I SZYBKA

Letni, szybki obiad dla całej rodziny! Dodatki według uznania, u mnie wszystkie 😉

 

SKŁADNIKI

WYKONANIE

  1. W głębokim garnku rozpuszczam masło. Smażę pokrojony por i czosnek.
  2. Gdy lekko zrumienią się dodaję posiekane liście szpinaku. Mieszam co jakiś czas, aż liście stracą jędrność.
  3. Dodaję rosół lub wywar i doprowadzam do wrzenia. Gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 10-15 minut.
  4. Na koniec dodaję śmietanę, wcześniej połączoną z jedną chochlą gorącej zupy.
  5. Zupę podaję z jajkiem, fetą i skwarkami / chipsami boczku wędzonego.

MAKROSKŁADNIKI:

w całości / w jednej porcji (3):

  • Białko 103 / 34,3 g,
  • Tłuszcz 160 / 53,3  g,
  • Węglowodany 15 / 5 g,
  • Kalorie 1915 / 638,3  kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *