Kategorie
Keto desery

KETO PRALINY ŚMIETANKOWO-MIGDAŁOWE FAT BOMB

SKŁADNIKI:

WYKONANIE:

  1. Na patelni rozpuszczam masło, dodaję erytrol i szczyptę soli. Mieszam do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
  2. Dodaję śmietankę. Mieszam energicznie (patelnia cały czas na małym ogniu). Gdy tylko masa zacznie gęstnieć i zmieni kolor na bardziej słomkowy zdejmuję z ognia i odstawiam do ostudzenia. Po tym czasie jeszcze dodatkowo zgęstnieje.
  3. Do masy dodaję migdały i mąkę migdałową. Mieszam i przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia.
  4. Odstawiam do lodówki do zastygnięcia (najlepiej na całą noc). Po tym czasie kroję na kawałki i polewam rozpuszczoną czekoladą.

MAKROSKŁADNIKI:

w całości / w jednej porcji (12):

  • białko 36 / 3 g,
  • tłuszcz 156 / 13 g,
  • węglowodany 16 / 1,3 g,
  • kalorie 1618 / 135 kcal.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *