SKŁADNIKI:
- 200 g cukinii,
- 100 g czerwonej papryki,
- 150 g fety,
- 2 jajka,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 1,5 łyżki mąki kokosowej,
- 0,5 łyżeczki oregano,
- garść natki pietruszki,
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE:
- Cukinię, paprykę i fetę ścieram na tarce na dużych oczkach. Dodaję jajka, mąkę kokosową, czosnek, przyprawy i mieszam.
- Przekładam do foremek na muffiny i piekę przez ok. 25 minut w temperaturze ok. 160-170°C.
- Podaję z sosem czosnkowym (po 2 łyżki jogurtu naturalnego, majonezu, 1 ząbek czosnku, sól i przyprawy).
MAKROSKŁADNIKI:
w całości / w jednej porcji (było 9): Białko 45 / 5 g, Tłuszcz 50 / 5,5 g, Węglowodany 9 / 1 g, Kalorie 693 / 77 kca