Kategorie
Keto desery

KETO OPONKI DONUTY BEZ NABIAŁU

Super delikatne, mięciutkie i wilgotne w środku. Bardzo polecam!

SKŁADNIKI:

*wszystkie składniki muszą mieć tę samą temperaturę, dlatego najlepiej godzinę przed przygotowaniem wszystkie składniki wyjąć z lodówki 

** podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE:

  1. Łączę żółtka, majonez, ocet jabłkowy, starte jabłko i wanilię. Na koniec dodaję wiórki i mąkę koksową i mieszam do uzyskania jednolitej masy.
  2. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję słodzik w pudrze i ubijam, aż rozpuści się. Pianę dodaję do wcześniej przygotowanej masy i delikatnie mieszam.
  3. Ciasto przekłada do formy na donuty, można wykorzystać także formę na muffiny.  
  4. Piekę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160-170°C przez ok. 25-30 minut.
  5. Po upieczeniu studzę w uchylonym piekarniku. Wyjmuję z foremki, gdy lekko ostygną.  Posypuję słodzikiem w pudrze. 

MAKROSKŁADNIKI:

W całości /  w jednej porcji (było 14):

  • Białko 22 /  1,6 g,
  • Tłuszcz 61 /  4,4 g,
  • Węglowodany 9 / 0,6 g,
  • Kalorie 680 / 48,6 kcal

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *