Znakomity do letnich kanapek z pomidorem, ogórkiem czy rzodkiewką 😉
SKŁADNIKI
- 250 g tłustego twarogu (może być także owczy lub kozi)*,
- 3 jajka*,
- 50 g mąki kokosowej,
- 20 g mielonego ostropestu plamistego lub mielonego siemienia lnianego,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka soli.
*najlepiej w temperaturze pokojowej.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Wszystkie składniki umieszczam w misce i miksuję do połączenia.
- Masę przekładam do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia.
- Piekę w nagrzanym piekarniku (góra dół) w temperaturze 170-180ºC. Długość pieczenia zależy od piekarnika, u mnie ok. 30 minut.
MAKROSKŁADNIKI
w całości / w jednej kromce:
- tłuszcz: ok. 61 / 3,4 g
- białko: ok. 69 / 3,8 g
- węglowodany: ok. 14 / 0,8 g
- energia: 905 / 50,3 kcal.