Kategorie
Keto wytrawnie

| PIECZONY DORSZ ZE SZPARAGAMI

SKŁADNIKI

podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK

WYKONANIE

  1. Rybę dzielę na mniejsze kawałki, posypuję z każdej strony solą i pieprzem. 
  2. Szparagi myję oddzielam twarde końce. Układam na dnie naczynia do pieczenia. Posypuję wiórkami z połowy masła.
  3. Układam rybę, ewentualnie resztę szparagów. Posypuję resztą masła, posiekanym czosnkiem i roztartym tymiankiem.
  4. Piekę przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. 
  5. Przed podaniem posypuję startą skórką z cytryny i posiekanym koperkiem. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *