SKŁADNIKI
- 300-400 g filetów z dorsza,
- pęczek szparagów,
- 80 g schłodzonego masła,
- 3 posiekane ząbki czosnku,
- łyżeczka tymianku,
- garść koperku,
- skórka z cytryny.
- sól, pieprz.
* podlinkowane (pogrubione) produkty możesz kupić taniej z kodem rabatowym SAGANEK
WYKONANIE
- Rybę dzielę na mniejsze kawałki, posypuję z każdej strony solą i pieprzem.
- Szparagi myję oddzielam twarde końce. Układam na dnie naczynia do pieczenia. Posypuję wiórkami z połowy masła.
- Układam rybę, ewentualnie resztę szparagów. Posypuję resztą masła, posiekanym czosnkiem i roztartym tymiankiem.
- Piekę przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C.
- Przed podaniem posypuję startą skórką z cytryny i posiekanym koperkiem.